Barion Pixel
Vásárolj mégFt értékben és rendelésedet ingyen kiszállítjuk.
X
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a Beállítások módosítása gomb alatt állíthatod be, amit bármikor módosíthatsz. Részletes süti tájékoztató és adatvédelmi tájékoztató
The Cuphub

Hello, Prana Chai - #csakajócucc

Szeretettel és kézzel – Melbourne-ből

Több, mint tíz évvel ezelőtt Vincent Conti és Mario Minichilli egy specialty kávézót nyitottak az ausztráliai St. Kildában és elkezdték fejleszteni a chai keveréküket, hogy specialty kávéjukkal együtt szolgálják fel. Ahogy tökéletesítették a receptet, a vendégek egyre inkább megkedvelték. Végül a sors összehozta őket Koray Gencellel. Ma a Prana Chai a világ összes prémium kávézójában jelen van.

 

Természetes feldolgozás

Folyamataink szépsége az egyszerűségükben rejlik. A friss, egész fűszereket mi magunk szerezzük be a világ minden tájáról, magunk is dolgozzuk fel őket, majd keverjük össze mézzel és a szálas teával, jellemzően kézi erővel. Ezután becsomagoljuk és útjára indítjuk őket. Az összes összetevő természetes és az összes jó neked - ez egy őszinte termék. Nem használunk gépeket, adalékanyagokat vagy tartósítószereket, hogy biztosítsuk a Prana (életerő) sértetlenségét a termékünkben.

Prana – több, mint egy puszta név

Prana Chai – nemcsak azért választottuk ezt a nevet, mert tetszik a hangzása. A prana koncepciója alapvető részét képezi annak, ahogyan a chai-t készítjük.

A hindu filozófiából származó Prana szó azt jelenti szanszkritül, hogy "életenergia". Különböző kultúrákban sok más néven is ismerik - a kínaiaknál "chi", a polinézeknél "mana", a japánoknál pedig "Qi" - de az elvek alapvetően ugyanazok. A prana az életenergia vagy az energia, amely megtalálható minden élő dologban. Egy láthatatlan, fizikai anyag, amely felelős a test életéért, hőjéért és fenntartásáért. Amikor kevés pranánk van, testünkben és elménkben betegség alakul ki, amikor elegendő pranánk van, testünk minden része egészséges. A környezetünkből és az elfogyasztott ételekből szívjuk fel a pranát, és tudjuk szabályozni annak mozgását testünkben tudatos mozgásokkal és légzéssel.

A növények valósággal együtt rezonálnak a pranával, így rengeteg pranát gyűjthetünk a növényi alapú táplálkozással. Azonban minél inkább feldolgozunk valamit, annál több pranát (életerőt) veszít. Egy fáról szedett alma több pranát tartalmaz, mint az, amelyet szállítottak, tároltak és eladtak a szupermarketben és még többet, mint az, amelyet megfőztek és lefagyasztottak egy csomagolt almás pitébe.

Ezért saját pranánkat növelhetjük, ha olyan étrendet követünk, amely tele van friss gyümölcsökkel, zöldségekkel és gabonafélékkel. Az étel feldolgozása csökkenti a prana szintjét, de a szárítása nem és a szárított gyümölcsök, diók és fűszerek is nagyszerű prana-források. Az étel elkészítése szeretettel és törődéssel, valamint természetes eljárásokkal történő főzése is segít abban, hogy az étel megőrizze pranáját és tápanyagait.

Ez a filozófia vezérel bennünket a Prana Chai elkészítésében. Kézzel készítjük, csak természetes összetevőket használunk, és szeretettel készítjük a sticky chai blendeket, hogy megtartsák a lehető legtöbb pranát, amit élvezhetünk.

Azonban a pranánk növelése csak az egyik fele a történetnek. A jóga az aszanákat (mozgásokat) és a pránájámát (légzőgyakorlatokat) használja a prana mozgatására a testen belül, valamint annak oda irányítására, ahol szükséges. Az egyik fő célja a jógának egy fizikai és energetikai egyensúly létrehozása, hogy a prana mozgása által változást hozzon a testben és az elmében.

A jelenlegi világban, a divatos étrendek és kiegészítők világában, jó, ha emlékezünk arra, hogy van valami, amit a természettől kapunk és amit nem lehet pótolni egy pirulával. Mindannyiunknak szükségünk van a prana életerőre, hogy boldogok és egészségesek legyünk testünkben, és ez olyan valami, amit csak a körülöttünk lévő természetes környezetből kaphatunk meg.

 

Néhány tipp, hogy hogyan szívd magadba – szó szerint – a pranát

A jó hír, hogy vegánok és nem vegánok egyaránt élhetnek ezzel a lehetőséggel, hiszen széles körben elérhető az original és vegán változata is a Prana Chai termékeknek. Előbbi valódi mézzel, utóbbi agavé sziruppal készül.

Készítsd el otthon vagy kávézódban pár perc alatt azt az ízletes italt hideg (cold brew chai) vagy meleg (chai latte) változatban és gyűjtsd be az elismeréseket – és persze a pranát!

 

 

 

Forrás:
https://pranachai.com/blogs/prana-chai-blog
https://www.instagram.com/pranachai/